Carousell Jual Beli Lebih Mudah dan Sosial

Kemajuan teknologi di Malaysia nampaknya digunakan sepenuhnya oleh kebanyakan peniaga. Kebanjiran peniaga-peniaga muda di dalam talian merupakan suatu yang positif saya rasa. Sebahagian menggunakan Facebook sebagai medium. Ada juga menggunakan instagram yang mana rata-rata penjual tudung dan aksesori wanita.
Bagi penjual barang-barang terpakai dan sudah tidak mahu digunakan, kebanyakan menggunakan Mudah.my sebagai medium.

Ada satu laman yang saya ingin perkenalkan. Sudah mula popular dikalangan muda. Ianya dikenali sebagai Carousell. Konsep dan cara guna Carousell sangat mudah.

Carousell

Pengguna hanya perlu menangkap gambar menggunakan telefon pintar dan post ke dalam akaun anda. Carousell memerlukan anda mendaftar akaun atau link kan menggunakan akaun Facebook anda.

Konsep Carousell adalah seperti sosial network, dimana anda akan mempunya followers dan juga anda boleh follow mana-mana peniaga yang anda suka. Paparan produk anda juga seperti anda memiliki sistem e-commerce anda sendiri tetapi tanpa sebarang bayaran dikeluarkan. Menarik bukan?

Carousell juga lebih mudah dan boleh diakses melalui komputer, iphone dan android phone anda juga. Jika anda berada diluar, dengan menggunakan applikasi di telefon pintar anda juga anda boleh berkomunikasi dengan pelanggan anda melalui ruangan comment di produk ataupun chat. Jadi pastinya tiada alasan anda untuk hidup dengan lebih bebas dan bekerja dimana sahaja anda suka.

Saya menjual buku-buku yang telah saya baca dan kualiti buku-buku tersebut berada di dalam keadaan 90% ok. Anda juga akan diberikan cenderamata percuma dari Pergh.my.

Kongsikan Artikel Ini

Author Description

Seorang pengaturcara perisian komputer. Peminat buku-buku bacaan alternatif dan puisi. Mempunyai minat yang mendalam dalam dunia pelaburan saham. Membangunkan blog khas untuk Rekod Kajian Saham yang telah dilakukan secara peribadi iaitu - www.pergh.biz -

Comments are closed.