Menyimpan bukan pelaburan

1. Ramai yang berfikiran untuk kaya kita perlu menyimpan wang dan tidak berbelanja. Pendapat itu kurang tepat. Jika menyimpan semata-mata tidak memberikan pulangan yang hebat untuk kaya.

2. Perkara utama untuk menjadi kaya adalah bagaimana untuk mengembangkan duit yang kita ada. Jika kita hanya menyimpan duit kita, ia bukan lah tindakan bijak kerana ibarat memenjarakan pekerja-pekerja kita. Untuk kaya kita harus melabur untuk mengembangkan jumlah duit yang kita ada.  Untuk melabur baru lah kita perlu menyimpan duit.. Jangan belanjakan duit itu terlalu awal.. peace!

ps : awas pastikan anda melabur ke dalam skim pelaburan yang sah.. Melaburlah di bursa Malaysia… Jika takut melaburkan di ASB atau apa-apa mutual fund yang ada di Malaysia. Jangan terjerat di dalam skim cepat kaya.

Kongsikan Artikel Ini

Author Description

Seorang pengaturcara perisian komputer. Peminat buku-buku bacaan alternatif dan puisi. Mempunyai minat yang mendalam dalam dunia pelaburan saham. Membangunkan blog khas untuk Rekod Kajian Saham yang telah dilakukan secara peribadi iaitu - www.pergh.biz -

Comments are closed.